10 growth hacking som fungerar bäst för Startups

Digitalbyrå i Stockholm - growth hacking

Använda tillväxttekniker är det bästa sättet att öka din start up’s tillväxt och ta in mer värde. Men att hitta rätt teknik kan vara tidskrävande och ibland till och med mycket tråkigt. Det är därför vi är här för att vägleda dig genom processen.

  1.       Gästinlägg är en av de tillväxttekniker som fungerar mycket bra. Du får marknadsföra ditt företag samtidigt som du har en professionell närvaro i en annan bransch blogg. Det är bra och ett tillförlitligt sätt att ta ditt företag till nya höjder.
  2.       Använd influencer marknadsföring. Detta är en av de bästa tillväxttekniker där ute eftersom det är enkelt och bekvämt. Du måste bara hitta den bästa industrin påverkare och få kontakt med dem för att fånga deras publik intresse.
  3.       Studera kundernas feedback och förbättra din produkt. Att vara aktiv på sociala medier, forum och platser där publiken samlas är ett bra sätt att få tillgång till feedback. Och då kan du använda den feedbacken för att göra ditt erbjudande bättre hela tiden.
  4.       Skapa videor och skicka dem online. Dessa filmer kan vara informativ, pedagogisk eller till och med full av satir. Men det är viktigt att ha en video närvaro på nätet, eftersom detta är en av de medier med mest tillväxt.
  5.       Designa och implementera enkla opt-in-formulär. Dessa är bra för din e-postmarknadsföring. Och det visar också att du bryr dig om kunder informeras hela tiden.
  6.       Utnyttja kraften i referens- marknadsföring. Vi fann att referens-marknadsföring är mycket bra så länge du ger kunderna ett incitament att dela dina saker. Var det gratis funktioner eller rabatter, dessa är bra sätt att få din publik att kontakta vänner så att de kan få fantastiska fördelar.
  7.       Skapa ett ”freemium” alternativ för ditt erbjudande. Vad du måste inse är att de flesta av din kundbas inte kommer att prova din produkt eller tjänst direkt på grund av bristen på pengar. Så vad du kan göra är att erbjuda en gratis, men begränsad version. Människor är alltid mer villiga att spendera pengar om du får testa, innan du köper saker.
  8.       Begränsa ditt fokus. Det är lätt att försöka expandera din startup på olika sätt. Men i slutändan behöver du fortfarande begränsa vad du vill uppleva och uppnå med ditt företag. Det håller dig mer på jorden och mer fokuserad på det övergripande målet.
  9.       Kapitalisera på kundens otålighet. Visar hur många andra kunder ser din produkt eller göra inköp är viktigt här. Det aktiverar automatiskt tanken att du kanske saknar produkten om du inte agerar nu. Och det ensam hjälper verkligen mycket, så försök att överväga det.
  10.   Bygg upp ditt eget sociala samhälle. Vi fann att detta är en av de bättre tillväxttekniker eftersom du får omedelbar feedback och några bra idéer från kundbasen. De vill att du ska lyckas, så att lyssna på dem är absolut nödvändigt för din tillväxt.

Du bör överväga att använda dessa tillväxttekniker om du vill ha bästa möjliga resultat. Ingenting är omöjligt när du försöker nå största framgång. I slutändan handlar det om att experimentera och prova saker för att se vad som fungerar för dig och vad som inte gör det. Då kan du fråga din publik och anpassa eller justera under tiden!

 

Kategorier
Glöm inte att dela det här inlägget!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Relaterade artiklar

Scroll to Top