2021 Ultimata guiden för videomarknadsföring för alla typer av företag

Digitalbyrå i Stockholm - Video marketing concept. Tablet screen with an icon of video player and icons for mobile applications. Innovations and technologies. Vector flat illustration.

Video är ett av de bästa sätten att generera konverteringar och ”sälj” nuförtiden. Miljontals människor tittar på minst 10 minuters video varje dag. Och då har du också videor som delas hela tiden på sociala medier samt många andra medier. Det är därför vi skapade en kort Guide kring video marknadsföring för att komma igång!

Förbereda dina videoklipp

Det första du vill göra är att bestämma varför du skapar videon. Hitta ett syfte för det och då måste du planera för nästa steg, eftersom du måste länka videon till en åtgärd som människor vill ta. Du kan ha videor som ger medvetenhet mot en produkt, andra som genererar leads och andra som omvandlar leads till betalda kunder. Vid denna tid måste du också förbereda din produktionsplan och skriva ett manus, se vem du vill hyra och hur du vill ta in några bra resultat och erfarenheter. Då har du också möjlighet att göra en live-video, vilket gör det mycket lättare att interagera med människor och få fantastisk framgång.

Spela in video

Baserat på din budget kan du välja att spela in videon på din telefon, använda en professionell tjänst eller hyra utrustningen och göra det på egen hand. Tanken är att använda bästa möjliga kvalitet du har råd med och sedan räkna ut hur/om du kommer att redigera videon.

Publicera videon och mäta dess prestanda

Vid denna tidpunkt kommer du att ha videon klar, så du måste publicera den och se om du kan mäta dess prestanda. Du bör publicera videon på så många sociala webbplatser som möjligt, eftersom det är lätt att dela. Du bör också använda videoplattformar som YouTube eller Vimeo, eftersom de har en stor publik. Och då måste du använda integrerade analytics eller andra extra funktioner för att analysera och studera prestanda och se vad du behöver för att genomföra, ändra och justera när du går längs.

Tips för video marknadsföring

I denna guide kring video marknadsföring vill vi också dela några användbara tips som du kan använda för video marknadsföring i online-världen!

  •         Försök att berätta en historia, människor som berättelser och det förbinder mycket lättare med dem
  •         Se till att titeln är engagerande, annars kan folk inte kontrollera din video.
  •         Försök att göra den här videon kreativ, intressant och inte tråkig. Du kan förlora publiken om du inte är försiktig.
  •         Mobilvänlighet är ett måste, eftersom de flesta av din publik kommer från mobiltelefoner.
  •         Fokusera på uppdraget och fördelarna med den produkten / idé du visar upp, inte dig produkt / tjänsten själv
  •         Implementera SEO nyckelord inuti videon. Och tveka inte att lägga till musik i videon, som verkligen tänjer på gränserna och det gör innehållet mycket mer intressant och tilltalande.
  •         När det gäller videoidéer kan du ta dem bakom kulisserna, visa upp olika nya produkter eller rabatter och så vidare. Varje video måste ha ett samtal till handling.

Vi uppmuntrar dig alltid att ta din tid och läsa denna video marknadsföring Guide för att få tillgång till och använda åtgärds tips som hjälper ditt företag. Det är inte lätt att försöka ta ditt företag till nästa nivå. Men om du använder dessa idéer klokt, är det ingenting som kan stå i din väg!

 

Kategorier
Glöm inte att dela det här inlägget!
Share on facebook
Facebook
Share on linkedin
LinkedIn
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Relaterade artiklar

Digitalbyrå i Stockholm - Businessman pressing smiley face emoticon on virtual touch screen. Customer service evaluation concept.
Affärsutveckling
tidma AB

Omni-kanal upplevelsen

Omni-channel-upplevelsen är allmänt känd som ett av de bästa sätten att ge kunderna bra resultat. Om du vill hålla dina kunder nöjda och leverera bra

Read More »
Scroll to Top